14 Haziran 2011 Salı

Kilo almak isteyenler ara öğünlerde neler yemeli?

Kilo alma programlarında acıkmayı sağlamak için biraz kan şekerinde oynamalar olabilir. bundada sağlıklı ve lifli yiyecekler tercih edilmeli. Özellikle meyve ve meyve suyu ara öğünlerde tercih edilmeli. Bunlar dışında ara öğünlerde kek tercih edilebilir. Kek aslında hazırlanışı ve ihtivası normal şartlarda olduğu zaman çokta zararlı değil sağlıklıdır. Bir dilim keke yanında bir bardak süt tercih edilebilir. Bunun dışında yine bir dilim börekte tercih edilebilir. Kepekli değilde beyaz ekmekten hazırlanmış tost tercih sebebi olabilir. Zayıf insanlarda birde kansızlık problemi olabileceği için çok kepekli ürünlerde değilde biraz beyaz unlu ürünler daha iyi olabilir. Çubuk krakerler yada bisküviler ayran veya sütle yine ara öğün yapılabilir. Ara öğünlerde en önemli nokta mideyi fazla kaplamayacak ve fazla tok tutmayacak ara öğünlere yer vermek gerekir. Çünkü ara öğünde doyulursa ana öğünde yemek ihtiyacı olmayabilir bu sebeple ara öğünde bir avuç büyüklüğünde yiyecek miktarı tercih edilmelidir.

Ermenilerin kutladığı dini bayramlar nelerdir?

Ermenilerin kutladığı bayramlar rab isa mesih ile ilgili bayramlar ve azizler ile ilgili bayramlardır. Rab isa mesih ile ilgili bayramlar, onun beden alıp yeryüzünde vahdisi ve mabede sunulması, dirilişi göğe alınması, kutsal ruhun ilişiği, astvazazin denilen meryem ananın göğe alınışı ve onun suret değiştirmesi ile ilgili bayramlardır. Bunlar deruni doner yani rab isa mesih ile ilgili bayramlardır. Azizler ile ilgili bayramlar ise Allah'a iman etmiş, rabbe iman etmiş ve bu yolda yaşamlarını rabbe sunmuş insanların örnek alınan yaşamlarını kendilerine aktarması için kutladıkları bayramlardır. Azizler bayramı kutlanırken amaç, zorluklar karşısında bile o aziz olmuş insanların değerlerine sahip çıkması, onları koruması ve bu zorluklara rağmen ellerindeki ve yüreklerindeki imanları terk etmediklerini aktarmak içindir. Nesilden nesile kuşaktan kuşağa öğretmek için yapılan bayramlardır. Rab isa mesih ile ilgili bayramlar rabbin öğretilerini aktarmak için yapılan bayramlardır.

13 Haziran 2011 Pazartesi

DJ olmak için ne kadar müzik bilgisi gerekir?

Dj olmak için sadece müzik bilgisi yeterli değildir. Müzik bilgisiyle dj'lik aynı paralelde gitmemektedir, müzik bilgisi bir noktada şarttır ama bu bilgi işin içine girildiğindede zamanla bu bilgi elde edilebilir. Dj'lik yapacak kişinin ruhununda bu mesleğe yatkın olması lazımdır. Bu işin ruhunun temel prensiplerini içine sindirip disiplinli çalışmak lazımdır. Müzik bilgisi, görüş ve vizyon birleştiği zaman başarıya ulaşılacaktır. İnsanların eğlencedeki kararları dj üstünde artı yada eksi olmamalıdır. Dj çalacağı parçaları önceden mutlaka dinlemeli ve ritmini bilmelidir. İnsanların ilk olarak dj'den dinleyip seveceği parçalarıda mutlaka önceden seçip çantada hazır bulundurmakta fayda vardır.

Eşler arasındaki anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Tartışmaları çözebilmek için mümkün mertebe sorun yaşanan anda değil daha sonraki bir zamanda konuşma sohbet ortamını yaratmak. Kadın ve erkek doğası gereği iki farklı yaradılış ve özellikle son zamanlarda yapılan insan beynine yönelik araştırmalar açık bir şekilde ortaya koymakta kadın ve erkeğin olayları farklı algılamalarını. Bu konuda bilgi sahibi olmak evlilikte yaşanabilecek bir takım sorunlardan koruyabiliyor. Empati geliştimek kesinlikle mümkündür çiftler mutlaka danışmanlık almalıdır ve çift terapisinden faydalanmalıdır. bilginizi artırın, farkındalıklarınızı artırın ve daha mutlu bir yaşam için kendinize şans tanıyın.

Kediler neden depresyona girer?

Depresyon kedilerde sıklıkla karşılaşılan bir olay değildir fakat bir çok davranışlarıyla insana benzer mekanizmaya sahipler ve tedavilerinde insanlardaki depresyon kulanılan yöntemler kullanılmaktadır. Genellikle kedilerin en önemli depresyon sebepleri korku, güvenlik endişeleri ve diğer kedilerin varlığıdır. Çünkü kediler köpekler kadar sosyal hayvan değillerdir ve diğer kediler onlar için istenmeyen varlıklar olabilir ve bu kedilerin varlıkları bizim kedilerimizde anksiyete denilen endişe buzkluklarına sebep olabilir. Kedilerde en fazla rastlanan durum endişe bozukluklarıdır. Bu tür sorunlar tam olarak depresyona eşdeğer değildir belki ama yinede endişe bozukluklarında depresyona benzer etkiler görülmektedir. kedi her türlü olaydan uzaklaşır, eski neşesini yitirir ve son derece ürkek olabilir ve hatta saldırgan olabilir. Bu tür sorunlarla karşılaşan kedilerin bazen normal tuvalet kabı dışına sık sık pislemeleride görülebilir. Özellikle ses, gürültü ve koku saldırganlığı uyarıp direkt olarak insana saldırması problemleride görülmektedir. Tedavileri depresyonda kullanılan yöntemlerle yapılıyor ve çoğu tedavi edilebilen hastalıklardır.

11 Haziran 2011 Cumartesi

Bilgisayarda oyun oynamak için nasıl bir ekran kartı tercih etmeliyiz?

Bilgisayarınıza yeni bir oyun kurdunuz, ayarlamaları yaptınız ve oyuna başladıktan sonra takılmalar hissediyorsunuz. Bunun nedenleri arasında ekran kartının yetersizliği ilk sırada gelmektedir. Çözümü için ise oyunun ayarlarına girerek detaylarına ve çözünürlük gibi ekran kartını zorlayan nitelikleri değiştirmeniz gerekiyor. Eğer oyundaki takılmalar bu yöntem ilede çözümlenmiyor ise yeni bir ekran kartı almanız gerekir. Piyasada özellikle 200-300 dolar seviyesine tercih edebileceğiniz modeller günümüzdeki bir çok oyunu yüksek kalitede oynamak için fazlasıyla yeterlidir. Ekran kartı tercih ederken sisteminizde bir noktaya daha dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü ekran kartı sistemde en fazla gücü tüketen donanımlar arasında yer alıyor. Eğer sisteminizde 350-400W bir güç kaynağı bulunuyor ise ve sizin yeni alacağınız ekran kartı bu seviyelerde güç tüketiyorsa güç kaynağınız sorun oluşturmaya başlayacaktır. bu sorunlar ise, bilgisayarınız belirli aralıklarla kapanabilir, oyunlar donabilir, çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunların asıl göstergesi güç kaynağıdır. Çözüm olarak güç kaynağınızı daha üst bir modelle değiştirebilirsiniz. Örneğin 550-600w yada 700w bütçenize göre bir seviyeye yükseltmelisiniz. Çünkü sistem sadece ekran kartından ibaret değil aynı şekilde fazla enerji harcayan işlemci gibi bileşende var bu yüzden özellikle oyun oynayacak kişilerin ekran kartının yanında güç kaynağınada önem vermesi gerekiyor.

Örgü örerken hangi şişi kullanacağımıza nasıl karar verelim?

Bu konuda çok çeşitli şiş alternatifleri vardır. Eskiden annelerimiz demir şişle yaparken şimdi plastik şişler, ahşap şişler, yumuşak kıvrılabilen ama kırılmayan şişler vardır. Örgüde şişin çeşiitinin önemi yoktur neticede hangi şiş tercih edilirse edilsin burda önemli olan nokta kişinin becerisine bağlı olarak ürünler ortaya çıkacaktır. Eğer kişi çok sıkı örüyorsa yani ipi sıkarak, boğarak örüyorsa şiş numarasını yarım, bir yada iki numara büyütebilir. Örgü yapan kişinin eli gevşek ise şiş numarasını yarım yada bir numara küçültebilir.

Araçlarda motor yağı hangi nedenlerle eksilir?

Yeni teknoloji motorlar bilindiği üzere düşük hacimli fakat yüksek performans üreten motorlardır. Örneğin 1400cc lik bir motordan 170 beygir güç elde edilebilmektedir. Bu nedenle daha yüksek hararetlere ve yüksek kompresyon oranlara ulaşılmaktadır. Bu nedenle motor yağına çok büyük görev düşmektedir. Araçların şartnamelerinde ve kullanım klavuzlarında belirtilen yağ eksilmesi araçlarda normaldir. Araçların belirli zaman aralıklarında yağ seviyesinin kontrol edilmesi ve eksilmesi halinde kendi yağıyla tamamlamak gerekir. Bir litrelik tamamlama paketlerini bagajınızda bulundurmanızda fayda vardır.

9 Haziran 2011 Perşembe

Uzaylılar Travis Walton'ı nasıl kaçırdı?

Travis Walton olayı 1975 yılında yaşanan bir hadisedir. ormanlık alanda odun kesip ve toplayan bir grup arkadaş (5-6 kişi) yine bir akşam ormanlık alanda geç saate kadar çalışıyorlar ve evlerine dönmek üzere bir kamyonetle yola çıktıklarında ağaçların üzerine çok parlaş bir cisim, ışık kümesi görüyorlar. Önce bunun bir yangın olabileceğini düşünüyorlar fakat ışığa doğru yaklaştıklarında ağaçların üzerinde dönen 25-30m çaplarında ufa fiziksel yapısına benzeyen bir cisim görüyorlar. O anda ortalık güzndüz gibi aydınlamış haldedir. Grup bu durumdan korkuyor ve arabanın içinde kalmayı tercih ediyor. Fakat trawis arabadan iniyor ve cismin ne olduğunu anlamak istiyor. Cismin altına kadar yaklaştığı anda cisimden bir ışık hüzmesi ona çarpıyor ve onu 3-5m geriye fırlatıyor. Trawis çığlıklar atmaya başlıyor o anda kamyonetteki arkadaşları korku içinde olay bölgesinden uzaklaşıyorlar. Bu esnada araç içerisinde tartışma başlamış arkadaşlar trawis'i neden orda bıraktıklarını ve gidip bakmaları gerektiğini kararlaştırıyorlar ve olay bölgesine 10 dakika sonra geri döndüklerinde trawis'in ve ufoya benzer cismin orda olmadığını görüyorlar. Ertesi gün sabah arkadaşlar polise gidip olanları anlatıyorlar. Polisler ilk etpata olaya biraz şüpheci yaklaşıyorlar. Önce inanmış gibi davranıp 3 gün boyunca helikopterlerde dahil olmak üzere arama tarama yapıyorlar. Fakat bütün  aramalara rağmen trawis'i bulamıyorlar. 4. gün polis arkadaşlardan iyice şüphelenmeye başlıyor ve trawis'i arkadaşlarının öldürüp bu şekilde bir yalana başvurduklarını düşünüyor. Yetkili makamların izniyle arkadaş grubu yalan makinesinden geçiriliyor ve sorgulanıyor. 5. gün trawis ortaya çıkıyor ve oda yalan makinesi testinden geçiriliyor. Trawis ışık hüzmesi kendine yaklaştıktan sonraki süreci hatırlamadığını söylüyor. Fakat zaman içinde trawis gemi içinde yaşadığı olayları hatırlıyor. Kumanda merkezleri, farklı odalar, manyetikler, insanımsı daha çok androite benzeyen varlıkları gördüğünü hatırlıyor. Trawis bu varlıklardan korkup gemi içerisinde kaçıyor fakat yakalanıp tekrar analize ediliyor, deneyler yapıldıktan sonra bırakıyorlar. Trawis olayında hem çoklu tanık olması, hem fiziki kanıtların olması açısından öneml bir vakadır. Bu olay hakında birde "Fire in the Sky" adlı film yapılmıştır.

Bankalar kredi kartı sahiplerinden yıllık ücret alabilir mi?

Yıllık üyelik aidatı adı altında, her hangi bir yasal dayanağı olmayan ve aralarında akitte belirtilmemiş rakamları bankaların talep etmeleri yasal olarak mümkün değildir. Bu gibi durumda tüketicinin bireysel olarak ilçe hakem heyetinden çıkaracağı bir kararla ödediği yıllık üyelik aidatını geri alma, kredi kartına yansıtıldıysa eğer bu yansıtılmanın geri çekilmesi hakkında talepte bulunabilir. Yıllık üyelik aidatı adı altında alınan ücretler değişmektedir. (20-30-35-40 ytl). 36 milyon kart kullanıcısından her birinin 30 ytl - 40 ytl verdiği ücretin, haksız kazanç olduğunu bütüne baktığımız zaman görebiliriz.

Kilo almak isteyenler ara öğünlerde neler yemeli?

Kilo alma programlarında acıkmayı sağlamak için biraz kan şekerinde oynamalar olabilir. bundada sağlıklı ve lifli yiyecekler tercih edilmeli. Özellikle meyve ve meyve suyu ara öğünlerde tercih edilmeli. Bunlar dışında ara öğünlerde kek tercih edilebilir. Kek aslında hazırlanışı ve ihtivası normal şartlarda olduğu zaman çokta zararlı değil sağlıklıdır. Bir dilim keke yanında bir bardak süt tercih edilebilir. Bunun dışında yine bir dilim börekte tercih edilebilir. Kepekli değilde beyaz ekmekten hazırlanmış tost tercih sebebi olabilir. Zayıf insanlarda birde kansızlık problemi olabileceği için çok kepekli ürünlerde değilde biraz beyaz unlu ürünler daha iyi olabilir. Çubuk krakerler yada bisküviler ayran veya sütle yine ara öğün yapılabilir. Ara öğünlerde en önemli nokta mideyi fazla kaplamayacak ve fazla tok tutmayacak ara öğünlere yer vermek gerekir. Çünkü ara öğünde doyulursa ana öğünde yemek ihtiyacı olmayabilir bu sebeple ara öğünde bir avuç büyüklüğünde yiyecek miktarı tercih edilmelidir.

Swing dansında ikinci temel hareket nedir?

Swing dansında temel harekette partnerinize çok yakınsızız. Ama swingde o kadar fazla dönüş figürleri ve partnerinizle birlikte uygulayacağınız değişik hareketler vardırki bu hareketleri yapabilmeniz için ikinci temel hareket olarak nitelendirilen hareket yani partnerden ayrışma hareketidir. Erkek temel hareketi yaparken partnerini ilk hareketten sonra yani iki numaralı harekette partnerini itiyor sonrasında çekiyor ve kapanıyor.

7 Haziran 2011 Salı

Rugby nasıl bir spordur?

Rugby 1823 yılında ingilterenin rugby kendtinde aynı isimli kolejden ortaya çıkmıştır. Oyunun çıkma hikayesi biraz ilginçtir her nakadar kesin olmamakla birlikte, okuladaki William Webb ellis isimli bir oyuncu futbol oynarken topu eline alıyor ve koşmaya başlıyor ve bunu diğer oyuncularda çok seviyor ve bunun üzerine rugby oynanmaya başlıyor şeklinde bir söylenti vardır. Bu söylenti ne kadar kesindir bilinmez ama şu bir gerçektir rugby oyununu William Webb ellis başlatmıştır. Rugby 1823 yılından oynanmaya başlandığında futbol ile aralarında bazı çekişmeler oldu. Cambridge ve oxford üniversitesi futbolun sadece ayakla oynanan bir oyun olması gerektiğini düşündüler ve kendilerine ayrı bir birlik kurdular. Rugbynin peşinden giden diğer kişiler ise rugbygun isimli bir birlik kurdu ve o birlik bu güne kadar rugbyi yöneten birliktir. Rugbyde içinde ikiye ayrıldı zamanıda o kişilerde rugbylig adı altında farklı kurallara oynanan bir rugby oyunu düzenlediler. Bu oyun daha çok avusturalyada oynanmaktadır. Rugbynin en popüler, en gelişmiş ve en popüler oynanan şekli ise daha çok pasifik adalarında oynanmaktadır. Özeliikle bunların en önemlisi yeni zellandadır.

Etkileyici şiir okumanın püf noktaları nelerdir?

Güzel şiir okumanın en önemli püf noktası o şiiiri ezberlemekten geçer. Düşünün sevdiğinizin gözlerine bakarak bir şiir okumanın farkıyla elinizdeki bir kağıtla şiir okumanın farkını. Şiir okumak önce ezberlemekten geçer ve abartmadan çok samimi bir şekilde yüreğinizin sesini dilinize yansıztmanız gerekir. Şiir içerisindeki güzel sözlerinde vurgularını yerinde yapabilmek çok önemlidir. Şiir içerisindeki sözler mutluluk vb. bir ifade taşıyorsa yada sitem , kızgınlık ifade ediyorsa bu ifadeleride yüzünüzle vemreniz gerekir. Herşeyden önce şiir kulağa değil yüreğe okunmalıdır. Eğer şiir okurkan gözlerden yüreğe akabiliyorsanız hangi şiir olursa olsun başarılı olursunuz.

Filicori Cafe nerede?

Filicori cafe istiklal caddesinin hemen girişinde cumhuriyet anıtının çok yakınındadır. Açık adresi istiklal caddesi no 11. Arabalı ulaşımı tercih edenler için cafenin hemen yakınında 2 otopark mevcuttur. Bunun yanı sıra avrupa yakasında oturanlar için metroya çok yakındır. taksim merkesi bir yer olduğu her türlü otobüsle ulaşım imkanı mevcuttur. Ayrıca anadolu yakasından gelenler için deniz yoluyla beşiktaştan çok rahatlıkla taksime gelebilirler.

Çin mutfağında kahvaltıda ne yenir?

Çin'de kahvaltı kültürü çok farklıdır. Bizde olduğu gibi peynir, reçel türü yiyecekler yenmemektedir. daha çok yemek benzeri yiyecekler tüketilmektedir. Ekmek olmazsa olmazdır ama ekmek mayalı hamurdan yapılıp buharda pişirilir. Mutlaka sıcak tüketilmelidir. Lapa şeklinde sulu pilav yine kahvaltıda tüketilmektedir. Bunun yanı sıra turşu ve kavrulmuş sebzeler, özel etler ve çay sabah kahvaltısında tüketilmektedir. Yağda pişirilmiş, soya soslu yumurutada sabah kahvalısında tüketilen yiyecekler arasındadır.

Mini Cooper S nasıl bir otomobil?

Mini Cooper S mini ailesinin haşarı çocuğudur. Diğer miniler gibi 1600cc lik bir motora sahiptir ama turbo besleme ile 175 beygir güç üretmektedir. 0-100 km hıza 7 saniyede çıkabileceğiniz bu otomobil size saatte 220km hızla yol almanıza imkan veriyor. Bu otomobili daha çok beyler tercih ediyor çünkü sportif olduğu kadar güvenli ve kullanması keyifli. Otomobil çok başarılı bir yol tutuşa sahip. Bu performansı dizginlemek içinde böyle bir yol tutuşa ihtiyacınız var bu otomobilde. Otomatik ve düz şanzuman şeçenekleriyle satışa sunulan cooper s diğer minilerden görüntüsü ile ayrılıyor. Bu otomobilde daha büyük alüminyum alaşımlı jantlar, arkada çift eksoz çıkışı, kaputta hava girişi ve yandaki S logolarıyla daha sportif bi görünüme sahiptir. 29400 eurodan başlayan fiyatlarıyla cooper S size benzersiz bir sürüş keyfi yaşatacak.

Duvardan duvara halılarda ne tür desen ve renk seçenekleri var?

Elle seçilip ayakla kullanılan ve tüketici beğenilisine sunulan tek tekstil malzemesi halıdır. Her türlü bütçeye ve her türlü kullanım alanına uygun olup, 4-5mm kalınlıktan başlayıp 30-35mm kalınlıklara kadar çeşitli seceneklerde tüketiciye sunulmaktadır. Düz renk, desenli renk ve istenilen fiyat aralıklarında yerli ve ithal olarak tüketicinin beğenisine sunulmaktadır.

Ağaç dikimi için en uygun mevsim hangisidir?

Yaz mevismi dışında her mevsim her türlü ağaç dililebilir ancak toprağın bu dikime hazır olması gerekmektedir. Toprakta don yoksa bu ağaçları dikmek mümkündür. Ancak en iyi dikim zamanı ilkbahar ve sonbahardır. Bu yüzden fidanlar genelde bu iki mevsimde dikilir. İlk baharda dikilen fidanların yaz kuraklıklarını atlatmaları gerekir. Son baharda dikilen fidanlarda ise bu daha kolaydır çünkü vejetasyon dönemi başlamadan sahada bu fidanlar yerlerini almışlardır ve ilk baharla beraber bunlar tomurcuklarını sürmeye başlarlar. son bahar dikimlerindeki başarı oranı ilk bahara göre biraz fazla olabilir.

2011'de Akrep burçlarının aşk hayatı nasıl olacak ?

2011'de aşkla ilgili konularda ve ikili ilişkilerinizde bazı iniş çıkışlar yaşama ihtimaliniz güçlü çünkü beşinci ve on birinci evrelerinizden saturn, uranüs transiti almaktasınız. Bu ikilinin sert açıları özellikle çatışmacı ve gergin etkilere işarettir. Ama bu yıl içersinde olumlu etkileride yaşamayacaksınız demek değildir. Özellikle dokuzuncu evrenizde gerçekleşecek tutulmalar seyahatin ve eğitimin ön plana çıkacağı bir yıla işarettir. Aşkta kısmetiniz yabancı yerlerden uzaktaki kişilerden gelebilir. Birlikte eğitim aldığınız kişilere veya akademisyen kişilere yabancılara daha fazla çekilebilirsiniz. Ocak ayında aşktam yana oldukça şanslı olacağınız bir dönemdesiniz. Özellikle 23 ve 24 ocak civarındaki günler olumlu etkilere işaret etmekte. Ama ardından 24 ocağı takip eden günlerde koparıcı etkiler var bu anlamda bu tarihlerde dikkatli olmakta fayda var. 18 şubat itibariyle olumlu süreç geri dönüyor. 8 marttan itibaren ise romantizm alanı git gide hareketlenmeye başlayacak, bu alanda iletişim trafiğide hızlanmaya başlayacaktır. 15 marttan sonraysa neredeyse bütün eforunuzu aşk, eğlence, sportif aktiviteler, tatiller ve hobiler gibi alanlara kullanmaya başlayacaksınız. 5 nisan civarında ise bu dönem sona eriyor. 20 nisandan itibaren ikili ilişkinizi kalıcı kılmak karşınızdaki ile özdezleşme arzunuz artıyor olacak. 31 mayıstan itibaren 6 hazirana kadar olan süreçte aşkal ilgili konularda hareketlendirici etkiler devam ediyor ve 21 haziran civarındada özellikle evlilik ve ikili ilişkiler konusu belirgin bir şekilde vurgulanıyor olacaktır. 23 ağustos ve sonraki günlerde daha aktif ve sosyal olacağınız bir sürece giriyor olacaksınız. 20 eylül 15 ekim arasındaki günlerde olumlu etikler hakim bu anlamda 8 kasım ve 2 aralık arasındaki tarihlerde karşınızdaki kişileri cezbetmek, dikkat çekmek ve aşktan yanada şanslı olduğunuz bir sürece giriyor olacaksınız.